Політика конфіденційності

Згода на обробку персональних даних

  1. Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» я як суб’єкт персональних даних даю ФОП Сінько Дмитрію Олеговичу як володільцю персональних даних свою добровільну, інформовану та однозначну згоду на:
    1. обробку моїх персональних даних (стаття 2 Закону України «Про захист персональних даних») в обсязі, визначеному в пункті 3 Повідомлення про обробку персональних даних, за допомогою програмних засобів веб-порталу zakon.cc (далі – zakon.cc), у тому числі з використанням мобільного додатку Нові Кодекси України, відповідно до мети обробки (збору) персональних даних, визначеної в Повідомленні про обробку персональних даних (пункт 1 частини другої статті 7 та пункт 1 частини першої статті 11 Закону України «Про захист персональних даних»).
    2. використання моїх персональних даних в обсязі, визначеному в пункті 3 Повідомлення про обробку персональних даних, що передбачає будь-які дії володільця персональних даних щодо обробки цих даних, дії щодо їх захисту, а також дії щодо надання часткового або повного права обробки персональних даних іншим суб’єктам відносин, пов’язаних із персональними даними (стаття 10 Закону України «Про захист персональних даних»);
    3. поширення моїх персональних даних в обсязі, визначеному в пункті 3 Повідомлення про обробку персональних даних, що передбачає дії володільця персональних даних щодо передачі відомостей про фізичну особу (стаття 14 Закону України «Про захист персональних даних»);
    4. доступ третіх осіб до моїх персональних даних в обсязі, визначеному в пункті 3 Повідомлення про обробку персональних даних (стаття 16 Закону України «Про захист персональних даних»).
  2. Цим я підтверджую, що належним чином повідомлений(-а) про мету обробки моїх персональних даних відповідно до Повідомлення про обробку персональних даних.
  3. Згідно з цією Згодою персональні дані можуть передаватися до/з інших електронних інформаційних ресурсів виключно з метою їх обробки (збору), визначеною в пункті 5 Повідомлення про обробку персональних даних без додаткового повідомлення суб’єкта персональних даних про таке передання. Персональні дані можуть передаватися третім особам, визначеним в пункті 5 Повідомлення про обробку персональних даних.
  4. Цим я підтверджую, що ознайомлений(-а) із змістом Повідомлення про обробку персональних даних.
  5. Мета та умови обробки моїх персональних даних мені зрозумілі та я погоджуюся з ними.
  6. Ця Згода надається мною на строк, необхідний для досягнення мети обробки (збору) персональних даних, визначеної в пункті 4 Повідомлення про обробку персональних даних.
  7. Ця Згода є чинною з моменту її надання.

Повідомлення про обробку персональних даних

Відповідно до пунктів 1 і 2 частини другої статті 8, частини другої статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» zakon.cc повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів веб-порталу zakon.cc (далі – zakon.cc), у тому числі з використанням мобільного додатку Нові Кодекси України, третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, та права суб’єкта персональних даних.

  1. Володільцем персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів zakon.cc, у тому числі з використанням мобільного додатку Нові Кодекси України (далі – персональні дані, що обробляються), є держатель zakon.cc – ФОП Сінько Дмитрій Олегович.
  2. Розпорядником персональних даних, що обробляються, є держатель zakon.cc – ФОП Сінько Дмитрій Олегович.
  3. До складу персональних даних, що обробляються, включаються:
    1. відомості про:
      1. загальнодоступну інформацію профілю користувача у соціальних мережах та сервісах (facebook.com, google.com), включаючи прізвище, ім’я та по батькові особи, фото профілю та іншу загальнодоступну інформацію;
      2. адресу електронної пошти;

    Зазначені вище відомості передаються до zakon.cc з електронних інформаційних ресурсів чи з інших джерел збирання або надаються до zakon.cc суб’єктом персональних даних (його представником) відповідно до визначеної мети обробки (збору) персональних даних. Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою програмних засобів zakon.cc, у тому числі з використанням мобільного додатку Нові Кодекси України.

  4. Метою обробки (збору) персональних даних, що обробляються, є:
    • створення та забезпечення функціонування електронного акаунту (облікового запису) суб’єкта персональних даних на zakon.cc;
    • технічна підтримка суб’єкта персональних даних у рамках zakon.cc (у тому числі мобільного додатку Нові Кодекси України);
    • надання з використанням zakon.cc (у тому числі мобільного додатку Нові Кодекси України) електронних послуг, за отриманням яких звертається суб’єкт персональних даних;
    • маркетингові кампанії, наприклад email розсилка маркетингових матеріалів;
  5. Третіми особами, яким передаються персональні дані, що обробляються, є:
    • юридичні та фізичні особи, що звертаються до zakon.cc із запитом щодо доступу до персональних даних, що обробляються.
    Персональні дані, що обробляються, передаються третім особам за згодою суб’єкта персональних даних. Передача персональних даних, що обробляються, третім особам без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
  6. Персональні дані зберігаються zakon.cc протягом строку функціонування електронного акаунту (облікового запису) суб’єкта персональних даних на zakon.cc, якщо законодавством не визначено інший строк їх зберігання, або до відкликання суб’єктом персональних даних своєї згоди на обробку персональних даних.
  7. Згідно з частиною другою статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» суб’єкт персональних даних має право:
    1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
    2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
    3. на доступ до своїх персональних даних;
    4. отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
    5. пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
    6. пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
    7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
    8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
    9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
    10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
    11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
    12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
    13. на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Остання дата зміни: 15.05.2020